NEJA.nl plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   X

Inspiratiemiddag MovieLearning

Op 3 oktober 2017 organiseerde NEJA een Inspiratiemiddag over MovieLearning: het gebruik van film- en videobeelden bij opvoedingsondersteuning en jeugdhulpverlening.

 

MovieLearning is een nieuwe en beeldende manier van opleiden en trainen om sociale vaardigheden bij mensen te versterken. De aanpak wordt ondersteund door een interactieve website. De praktische bijeenkomst werd verzorgd door Manfred van Doorn en Isodoor Jonker van Stichting MovieLearning. Zij werken landelijk samen met diverse organisaties rond opvoedondersteuning.

In de filmzaal van het Stadhuis lieten zo’n 120 professionals zich een middag inspireren en verrassen door de wijze waarop filmbeelden kunnen helpen bij beeldend leren. Manfred en Isodoor lieten zien hoe het werkt aan de hand van verschillende voorbeelden over algemene opvoedingsprincipes, vechtscheidingen, basale hechting of het omgaan met zich losmakende pubers. Bovendien konden deelnemers vooraf onderwerpen aandragen, die zij tijdens de bijeenkomst hebben behandeld.

 

Aan het einde van de middag hebben zo’n 60 deelnemers zich opgegeven voor een kleine pilot waarbij een selecte groep professionals toegang kreeg tot een speciale NEJA MovieLearning leeromgeving om uit te proberen in hun eigen werksituatie.

 

Wat:         Inspiratiemiddag MovieLearning

Datum:    3 oktober 2017, 13:30 – 17:00 uur

Locatie:   Filmzaal Stadhuis, entree aan het Waterlooplein via een aparte ingang.

 

 

 

3/10
2017