NEJA.nl plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   X

Transformatiecollege Coalitie naar thuis

Het derde Transformatiecollege van 2021 op dinsdag 25 mei 2021 ging over

 

De juiste plek voor ieder kind!

 

Voor kinderen is het doorplaatsen van het ene naar een andere verblijfsplek schadelijk. En toch blijft het lastig in onze  dagelijkse praktijk om kinderen een juiste en duurzame plek te geven.

In de Coalitie naar Thuis gaan professionals aan de slag voor kinderen om met hen en hun ouders en met de betrokken hulpverlener samen een duurzame plek – zo thuis mogelijk – te vinden. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Vaak is er al van alles uitgeprobeerd, is de oplossing onduidelijk of zijn er organisatorische obstakels. Door krapte ‘moeten’ we blij zijn met een verblijfsplek voor een kind, ook al weten we dat deze eigenlijk niet helemaal past…. met een nieuwe overplaatsing als gevolg.

In Amsterdam werken de Jeugdbescherming, Levvel, het NJI en de gemeente samen binnen de Coalitie naar Thuis en is het gelukt om voor een aantal jongeren een solide oplossing en plek te geven. 

 

Sandra Hol (Levvel) en Debby Kastermans (Jeugdbescherming) delen hun ervaringen met en kennis over de Coalitie naar Thuis met jou. Laat je door hen inspireren om weer te dromen van goede, stabiele en b

 

Je kan dit college HIER terugkijken.

25/05
2021