NEJA.nl plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   X

4e Actualiteitencollege over SCRES

Het vierde (online) NEJA-Actualiteitencollege van dit jaar op dinsdag 7 november 2023 gaat over

 

Screening en Evaluatie bij Scheidingshulp (SCRES): instrument voor praktijk en onderzoek

 

Hoe screen je, evalueer je en hoe meet je uitkomsten bij (conflict)scheiding? Sinds 2021 helpt het gratis praktijkinstrument SCRES je daarbij. Ontworpen om te achterhalen hoe gezinsleden de scheidingssituatie beschouwen, is SCRES een gevalideerd hulpmiddel. De SCRES is bruikbaar in praktijk en onderzoek. 

Onlangs werd een meerjarig project afgerond waarin de SCRES werd ontwikkeld en gebruikt in de hulpverlening en als onderzoeksinstrument. SCRES-uitkomsten bieden houvast voor gesprek met ouders en kinderen. Bij de start om samen te beslissen over doelen en passende hulp, en na afloop om samen te evalueren. Voor- en nametingen zijn geschikt voor gebruik in ROM en onderzoek.

 

In dit college laten Olaf Goorden (iHUB), Bernadette Janssen (Sterk Huis) en Inge van der Valk (Universiteit Utrecht) je kennismaken met inhoud en toepassing van de SCRES in wijkteams en specialistische praktijk. Je ontdekt welke informatie dat oplevert en hoe dit van meerwaarde is. Daarnaast vertellen zij over de onderzoeksresultaten met de SCRES bij interventies met de methodieken Ouderschap Blijft en Ouderschap Na Scheiding.

 

HIER vind je de video van dit college.