NEJA.nl plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   X

Congres Forensische Orthopedagogiek UvA

“Als justitieel ingrijpen dreigt..”      

 

Congres op 19 mei 2017 ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de master Forensische Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam

 

Ter ere van haar 10-jarig bestaan organiseert de opleiding Forensische Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) op vrijdag 19 mei 2017 van 13:00 – 18:00 uur op het Roeterseiland te Amsterdam een congres. In het programma komen diverse interessante en actuele onderwerpen aan bod, gerelateerd aan de forensische orthopedagogiek.

 

Het congres wordt geopend door dagvoorzitter prof. dr. Geert- Jan Stams, hoogleraar Forensische Orthopedagogiek. Hij stond aan de basis van de opleiding en zal, naast een korte terugblik op de totstandkoming van de master, zijn beeld schetsen van de toekomst van het werkveld.

Daarna volgt een lezing van prof. dr. Bessel van der Kolk, oprichter en directeur van het Trauma Center in Brookline, Massachusetts. Prof. dr. van der Kolk wordt internationaal gezien als autoriteit op het gebied van psychologisch trauma. Er zijn vele publicaties van hem verschenen, waaronder het vorig jaar verschenen boek ‘ Traumasporen’.  Hij zal spreken over chronisch trauma bij kinderen en de invloed hiervan op hersenontwikkeling, emotieregulatie en cognitieve processen, ook wel Developmental Trauma Disorder genoemd.

 

In het middagprogramma zijn er twee rondes workshops van professionals uit de forensische praktijk over uiteenlopende  thema’s waaronder  muziektherapie, kindermishandeling, de Top400 aanpak van de gemeente Amsterdam, Sexting & Grooming, LVB, de behandeling van middelenproblematiek, hechting en systeemdiagnostiek.

 

Het congres is bedoeld voor studenten, alumni, professionals in de klinische praktijk, beleidsmedewerkers en onderzoekers.

 

Aanmelden kan via https://fo-congres.webnode.nl. Ook vind je daar gedetailleerde informatie over het programma en de sprekers. Een pdf bestand van de aankondiging vind je in de bijlage.