NEJA.nl plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   X

Dialoogavond uithuisplaatsing

Op 2 juli as. organiseert de afdeling Jeugd van de gemeente een dialoogavond over uithuisplaatsing. De avond sluit aan op de film Alicia die in november 2017 op televisie is uitgezonden.

Deze film heeft een enorme impact gehad. Het volgt drie jaar lang het dagelijkse leven van Alicia, een meisje dat uit huis werd geplaatst en in een kindertehuis terecht kwam nadat ze vier jaar bij een pleeggezin had doorgebracht. 

Ze wordt van tehuis naar tehuis verhuisd en het lukt niet om een veilige gezinssituatie voor Alicia te vinden. De hekken worden hoger en hoger en Alicia recalcitranter en roekelozer.

 

Filmmaakster Maasja Ooms en producent Willemijn Cerutti vergroten de impact van de film door tien bijeenkomsten door het hele land op te zetten om zo de mogelijkheid te creëren alle actoren rond kinderen als Alicia, vanuit jeugd & opvoeding, onderwijs, justitie, volwassenzorg, bij elkaar te brengen. Op 2 juli organiseren zij de dialoogavond in Amsterdam. Gemeente Amsterdam ondersteunt van harte dit belangrijk initiatief en nodigt u in dialoog te gaan hoe nieuwe Alicia’s kunnen worden voorkomen. Wat moet er gebeuren, wat kunnen we doen en organiseren en welk aanbod is nodig om kinderen, ook bij veiligheidsissues, thuis te laten wonen?

 

Lees hier de volledige uitnodiging.

 

De dialoogavond is op 2 juli om 19.30 uur in het BIMhuis te Amsterdam.

 

Aanmelden kan via de site: https://aliciadocumentaire.nl/agenda

 

NB. Wilt u deze uitnodiging ook binnen uw netwerk verspreiden?