NEJA.nl plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   X

Live Actualiteitencollege: Jongeren en geldstress

Op woensdag 18 januari van 14:30 – 16:30 uur organiseert het lectoraat Empowerment & Professionalisering van InHolland een Live Actualiteitencollege bij InHolland te Haarlem.

 

Geldproblemen zorgen voor schaamte. Dat is ook het geval bij jongeren. Ze houden het liever verborgen dan dat ze om hulp vragen. Preventief werken, zoals vroegsignalering, komt daarom moeilijk van de grond. Daarom wilden we weten welke factoren eraan bijdragen om geldstress en schulden onder jongeren meer bespreekbaar te maken en welke rol vraagverlegenheid heeft.In 2022 hebben wij als lectoraat Empowerment & Professionalisering hier onderzoek naar gedaan. Dit gebeurde in samenwerking met het Nova college, Stichting Meerwaarde, Plangroep en de gemeente Haarlemmermeer. Regieorgaan SIA maakte het met een RAAK-subsidie mogelijk.

 

Tijdens het project zijn professionals met jongeren in gesprek gegaan. Hoe ervaren zij geldstress en in welke mate zijn zij hier open over naar hun omgeving? We waren vooral benieuwd naar hun perspectief en leefwereld. Door professionals de interviews af te laten nemen, ervaarden ze hoe het was om geldproblemen bespreekbaar te maken bij jongeren én ontdekten wij wat in zo’n gesprek wel werkt en wat niet.

Tijdens dit actualiteitencollege bespreken we de uitkomsten, conclusies en aanbevelingen van het onderzoek. We gaan in gesprek met jongeren, professionals en onderzoekers én gaan samen met het publiek brainstormen over mogelijkheden voor structurele oplossingen.

 

Ben jij ervaringsdeskundig, professional, vrijwilliger, student, docent of gewoon een geïnteresseerde burger? Dan is dit actualiteitencollege echt iets voor jou!

 

Meld je aan via deze link, via onderstaande aanmeldknop of via onze website Kennisplatform Empowerment & Professionalisering. Deelname is kosteloos. We sluiten het college af met een netwerkborrel.