NEJA.nl plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   X

Nieuw tijdschrift: Jeugd in Ontwikkeling

In het najaar van 2021 gaat het nieuwe tijdschrift Jeugd in Ontwikkeling (JiO) van start!

Jeugd in Ontwikkeling is de opvolger van Kind en Adolescent dat BSL tot eind 2020 uitgaf. De Vereniging Nederlandse Ontwikkelingspsychologie (VNOP) is eigenaar van het nieuwe tijdschrift en het Open Access Fonds van de Universiteit van Amsterdam heeft de start van Jeugd in Ontwikkeling mede mogelijk gemaakt.

Jeugd in Ontwikkeling is het enige Nederlandstalige, peer-reviewed en diamond open access wetenschappelijke tijdschrift op het terrein van pedagogiek, psychologie of psychiatrie bij 0-23 jarigen.

 

Waarom Jeugd in Ontwikkeling?
Met Jeugd in Ontwikkeling hebben onderzoekers aan universiteiten, hogescholen én in praktijkorganisaties de kans om zonder kosten onderzoek te publiceren en te lezen.
Door de diamondopen-access-formule van Jeugd in Ontwikkeling is wetenschappelijke kennis bereikbaar voor professionals in de praktijk, voor studenten WO en HBO en voor beleidsmakers bij gemeenten en landelijke overheid. Door Jeugd in Ontwikkeling hebben professionals toegang tot wetenschappelijke kennis, hiermee kunnen zij hun handelen onderbouwen en op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en inzichten. Het tijdschrift beslaat het brede terrein van opvoedingsondersteuning, jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering, jeugd-ggz, (speciaal) onderwijs en jongerenwerk.

 

Geïnteresseerd om te publiceren in een wetenschappelijk tijdschrift dat brede impact heeft? Neem contact op via jeugdinontwikkeling@outlook.com.

Hou ook de website van openjournals.nl in de gaten, binnenkort is indienen daar mogelijk.

 

Redactie

Dr. L. Boendermaker (vz.), Dr. A.D. de Haan, Dr. J. Knot-Dickscheit, Prof. dr. K.G. Van Leeuwen,

Prof. dr. N.N.J. Lambregts-Rommelse, Dr. M. Masselink, Prof. dr. S. Nijs, Dr. L. van Rijn-van Gelderen,  Prof. dr. B. Soenens, Prof. dr. J.L. Spilt, J. Veenstra BA (secr.), Dr. C. Vrijen.

 

Voor vragen: jeugdinontwikkeling@outlook.com