NEJA.nl plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   X

Onderzoek Jeugd & Klimaat

In opdracht van Save the Children heeft Stichting Alexander onderzoek gedaan om inzicht te geven hoe het ervoor staat met de inspraak en invloed van jongeren op het klimaat(beleid). Welke initiatieven zijn er? Hoe ervaren jongeren hun invloed op het klimaat(beleid) op dit moment? Wat gaat er goed en welke verbeterpunten zien zij?

 

Klimaatverandering, of zoals velen erover praten: de klimaatcrisis, is een zeer actueel thema, vooral en juist ook onder jongeren. Veel jongeren maken zich zorgen, het gaat over hun toekomst. Een deel van deze jongeren zet deze zorgen om in actie. Via een organisatie/initiatief zetten zij zich in om invloed uit te oefenen op het Nederlandse klimaat(beleid). Welke initiatieven zijn er? En hoe ervaren jongeren hun invloed op het klimaat(beleid) op dit moment? Wat gaat er goed en welke verbeterpunten zien zij?

 

Dat kun je lezen in het rapport Invloed van jeugd op klimaatbeleid – Perspectieven, ervaringen, tips en aanbevelingen van jongeren. Ook is er een beknopte managementsamenvatting geschreven, die vind je hier. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Save the Children.

 

Meer weten over het onderzoek? Neem dan contact op met Ivet Pieper via pieper@st-alexander.nl