NEJA.nl plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   X

Terugkomdag Wijkgericht werken

Op 15 maart j.l. organiseerden ‘onze’ welzijnsinstellingen samen met de wetenschappers van het KeTJA en het Verwey-Jonker Instituut een inspirerende ochtend over wijkgericht werken. Tussen de 50 en 60 ouder- en kindadviseurs uit de welzijnsinstellingen deden mee. Het ging over cultuur-sensitief werken in de diverse samenleving die Amsterdam is. 

 

terugkomdag

 

Centraal thema

Wat moeten we doen als het ons doel is, om met de Ouder- en Kindteams alle gezinnen, kinderen en jongeren in gelijke mate te ondersteunen. Wat ook hun specifieke kenmerken zijn? De ouder- en kindadviseurs vertelden hoe zij dat doen. Ze gingen aan het eind van de ochtend naar huis met elkaars verhalen en met nieuwe ideeën uit de workshops die ze in hun teams kunnen uitproberen.

 

“Vindt het Ouder- en Kindteam preventie echt belangrijk?”, vroegen sommigen. Het Ouder- en Kindteam zijn we natuurlijk samen en het antwoord is “ja”! Wijkgericht werken is het uitgangspunt van het Ouder- en Kindteam. In de wijk voor iedereen aanwezig zijn, is een centraal thema. Ook voor de mensen die niet uit zichzelf naar het Ouder- en Kindteam komen. En de instrumenten uit het cultuursensitief werken zijn onmisbare schatten. En geweldig leuk en verrijkend bovendien.

Sipi, Sensazorg, SEZO, Swazoom, Dynamo, Combiwel, Trias Pedagogica, KeTJA en Verwey Jonker, bedankt!

 

– Kijk hier voor een verslag van deze bijeenkomst. 
– Kijk hier naar de lezing van Trees Pels over ‘Inclusief werken in de wijk’.

 

Meer informatie: Hermien BuyseProgrammateam Ouder- en Kindteams