NEJA.nl plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   X

Werkplaats Agency Arrangeren

Uitnodiging Werkplaats Agency Arrangeren – Speelruimte voor jongeren als changemakers

Graag nodigen we je uit voor een werkplaats over hoe we in de samenleving letterlijk en figuurlijk voor meer speelruimte voor jongeren kunnen zorgen. In hun leven passen jongeren zich aan verschillende bestaande realiteiten aan. Maar er is genoeg te verbeteren in die realiteiten. Dat vraagt niet om aanpassing van jongeren maar om mogelijkheden om die realiteiten actief te bewerken.

 

Werkplaats Agency arrangeren

De werkplaats is een manier om onze bevindingen te delen die voortkomen uit onderzoek en ontwikkeling met vijf organisaties in de sociale, culturele en educatieve domeinen (2022-2023). Naast het delen van bevindingen gaat het er uitdrukkelijk om dat aanwezigen tot eerste uitwerkingen komen van hoe we de agency (veranderkracht) van jongeren kunnen bevorderen in ons eigen beleid, praktijk, onderwijs en onderzoek.

 

Praktische informatie

Datum: donderdag 7 december

Tijd: 14:00-17:00u

Plaats: Ru Pare, Chris Lebeaustraat 4, 1062 DC Amsterdam

Graag aanmelden via: https://www.kenniscentrumongelijkheid.nl/aanmeldformulier-agency/

 

We willen graag echt met elkaar aan het werk. Daarom hanteren we een maximum aantal deelnemers. Dus meld je snel aan!

 

Meer informatie

Je kunt al veel bevindingen lezen in onze vier deelrapporten, de literatuurstudie, en de praktijkhandreiking. Ze zijn allen te vinden op: https://www.kenniscentrumongelijkheid.nl/onderzoeksprogrammas/agency-arrangeren/

We hebben ook een artikel gepubliceerd in Pedagogiek in Praktijk dat daar tegen betaling te krijgen is. De tekst zonder opmaak is hier te vinden.

Voel je vrij om een van ons te mailen of bellen als je vragen hebt (zie hieronder contactinformatie). Graag tot 7 december.

 

Deelnemende organisaties

Onderzoeksorganisaties zijn de Hogeschool van Amsterdam, Universiteit van Amsterdam, het Verwey-Jonker Instituut en Stichting Alexander.

De praktijkorganisaties zijn Studiezalen, Swazoom, Openbare Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB), Studio 52nd, Sociaal Cement en Combiwel Jongerenwerk Amsterdam Nieuw West.

Dit programma is mogelijk gemaakt door het Kenniscentrum Ongelijkheid

Onze werkplaats komt tot stand in partnerschap met de Regionale Kenniswerkplaats Jeugd Amsterdam-Amstelland (KeTJAA)

 

         

 

Contactgegevens:

Sebastian Abdallah (HvA): s.e.abdallah@hva.nl (tel. 0621156070)

Marjolijn Distelbrink (Verwey-Jonker Inst./KeTJAA): mdistelbrink@verwey-jonker.nl