NEJA.nl plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   X

‘Zicht op effectiviteit’

Eind vorig jaar verscheen de nieuwe, volledig herziene en geactualiseerde editie van ZICHT OP EFFECTIVITEIT. Handboek voor resultaatgerichte ontwikkeling van interventies in de jeugdsector (onder redactie Tom van Yperen, Jan Willem Veerman en Bas Bijl).

 

De vorige editie uit 2008 voorzag duidelijk in een behoefte. De effectladder, met de verschillende vormen van onderzoek die leiden tot steeds sterkere bewijskracht voor de effectiviteit van een interventie, is inmiddels een begrip geworden. De geactualiseerde editie biedt nieuwe inzichten, voorbeelden en handreikingen en bespreekt actuele discussiepunten.

Nieuw is dat de nadruk nu niet ligt op onderzoek, maar op de resultaatgerichte ontwikkeling van interventies, waar verschillende actoren uit praktijk, beleid en onderzoek een bijdrage aan kunnen leveren.

Naast de drie redacteuren hebben maar liefst 27 gastauteurs aan de 23 hoofdstukken van het boek meegewerkt. 

 

De website van het Samenwerkingsverband Effectieve Jeugdzorg Nederland (SEJN) geeft verdere informatie over het boek en biedt de mogelijkheid Hoofdstuk 1 gratis te downloaden, zie https://www.sejn.nl/handboek-zicht-op-effectiviteit/

 

Direct bestellen kan hier.