NEJA.nl plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   X

NEJA Conferenties 2012 & 2014

NEJA-conferentie 2014

 

 “Generalistisch en specialistisch werken in de nieuwe zorg voor jeugd in Amsterdam”

 Na het succes van de NEJA-conferentie in 2012 organiseerde het Netwerkwerk Effectieve Jeugdzorg Amsterdam ( NEJA ) op 3 juni 2014 opnieuw een conferentie over jeugdzorg. Het thema van dit jaar is “Generalistisch en specialistisch werken in de Amsterdamse zorg voor jeugd.”

Ook dit keer staan weer de verbinding tussen de jeugdzorgpraktijk en de wetenschap centraal. Er zullen sprekers en workshops zijn van zowel praktijkinstellingen als van de hogeschool en universiteiten. 

Het programma, de verslagen en presentaties kunt u terugvinden op de site van de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

 

NEJA conferentie 2012

 

Op 23 mei vond de allereerste NEJA-conferentie plaats in de Vrije Universiteit van Amsterdam. Het ‘Netwerk Effectieve Jeugdzorg Amsterdam’ (NEJA) is een samenwerkingverband in de stadsregio Amsterdam tussen de praktijkinstellingen voor jeugd en opvoedhulp, bureau jeugdzorg, de hogeschool en universiteiten. Het NEJA is hiermee het eerste netwerk in Amsterdam dat een brug slaat tussen de jeugdzorgpraktijk en de wetenschap. Dit was duidelijk terug te zien op de conferentie, waar rond de 130 deelnemers van zowel praktijkinstellingen als van bureau jeugdzorg, de hogescholen en universiteiten aanwezig waren om met elkaar kennis te delen over praktijk en wetenschap.

 

Voor informatie en powerpoints van de hoofdsprekers klik hier.

Voor informatie en powerpoints van de workshops klik hier

 

In totaal hebben 51 personen (ongeveer 40% van de bezoekers) aan het eind van de conferentie het evaluatieformulier ingevuld. De totale dag werd beoordeeld met een 8 en 100% vond een dergelijke conferentie voor herhaling vatbaar.