NEJA.nl plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   X
 menu

Op deze inspiratiepagina wil KeTJAA professionals de gelegenheid geven elkaar te inspireren en door anderen geïnspireerd te worden. Naast berichten van de KeTJAA-partners, kan jij ook hieronder jouw bericht, tip of waardevolle link aan ons sturen. 

De kracht van kennis 

Kenniscentrum Ongelijkheid nodigt iedereen van harte uit voor de conferentie ‘De kracht van kennis’ op 12 december 2023 van 19.30 uur tot 22.00 uur in Pakhuis de Zwijger. Een avond over de verbindende kracht van kennis.  

 

Ongelijkheid bestrijden met de kracht van kennis  

Tijdens de conferentie gaan we met elkaar in gesprek over de verbinding tussen wetenschappelijke kennis, beleidsinzichten en praktijkervaringen van professionals en bewoners in de stad. Hoe zorgen we dat we deze optimaal benutten en verbinden om ongelijkheid effectiever te kunnen bestrijden? 

 

Voor wie organiseren we deze bijeenkomst?  
Iedereen die geïnteresseerd is in het Kenniscentrum Ongelijkheid, betrokken is bij het bestrijden van ongelijkheid in Amsterdam of meer wil weten over onze programma’s en partners, is van harte welkom! Deelname is kosteloos.  

 

Locatie Pakhuis de Zwijger , Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam 

Tijd: 19.30 uur tot 22.00 uur  

 

Meer informatie en aanmelden kan HIER.

 

Your Journey Event

Het einde van het internationale Erasmus+ project Your Journey nadert en dit wordt op 13 december 2023 gevierd met het Your Journey Event. Dit project heeft de Hogeschool van Amsterdam (HvA) samen met partners in Duitsland, Griekenland en Italië uitgevoerd. 

 

Voor dit project zijn instrumenten ontwikkeld voor jeugd professionals om het ‘thuisgevoel’ van locale jongeren en jongeren met een vluchtelingen achtergrond in kaart te kunnen brengen en op die manier met elkaar te verbinden. Het zijn creatieve instrumenten gebaseerd op storytelling technieken en (het maken van) foto’s.  

Meer informatie in deze flyer

 

Toekomst van de jeugdzorg: uithuisplaatsing

op vrijdag 3 november om 20:00 uur, in de Week van de pleegzorg, gaat de Rode Hoed het gesprek aan over de huidige staat én de toekomst van de jeugdzorg, met uithuisplaatsing als focus. Moderator Alwin Helmink praat met diverse (ervarings)deskundigen. Samen denken zij na over hoe uithuisplaatsingen er in de toekomst uit zouden moeten zien.

Tussen de gesprekken door zijn er fragmenten uit de auditieve theatervoorstelling UIT HUIS, waarin jongeren reflecteren op de impact die uithuisplaatsing op hun levens heeft gehad.

Opbrengsten succesvolle aanpakken in het mbo

Mbo-studenten kunnen soms wat extra hulp gebruiken om hun opleiding succesvol af te ronden. Het NJi heeft, samen met het Expertisecentrum Beroepsonderwijs en vijf mbo-instellingen, onderzoek gedaan naar aanpakken die hierbij kunnen helpen. Alle opbrengsten uit het onderzoek, gefinancierd door het NRO, zijn te vinden op de pagina Succesvolle aanpakken in het mbo.

Doe je digiding!

Voor veel jongeren in het praktijkonderwijs levert de digitale overheid problemen op. Bijvoorbeeld het aanvragen van DigiD of het terugvragen van loonheffing bij een bijbaan. Ze hebben te weinig kennis en digitale vaardigheden om gebruik te kunnen maken van de regelingen die er vanuit de digitale overheid (ook) voor hen zijn. Met als gevolg dat jongeren inkomsten mislopen of vroegtijdig in de schulden komen.

Om jongeren hierbij te helpen lanceerde Stichting Digisterker daarom vorige maand het lesprogramma Doe je digiding! – praktijkonderwijs voor leerlingen in het praktijkonderwijs. In de lessen maken de leerlingen kennis met de digitale overheid, leren zij waar ze digitale (overheids)zaken moeten regelen en waar zij hulp kunnen krijgen.

Werkplaatsen Jeugdjournaal

KeTJAA is een van de 12 Regionale Kenniswerkplaatsen Jeugd. In dit Werkplaatsen Jeugdjournaal lees je wat er zoal in andere werkplaatsen gebeurt.

Kennisplatform Inclusief Samenleven (KIS)

Kennisplatform Inclusief Samenleven (KIS) wil een fundamentele bijdrage te leveren aan een pluriforme en stabiele samenleving. De onderwerpkeuze bepaalt het platform door eigen kennis en inzicht én door de kennisbehoefte vanuit het werkveld en de samenleving.

In de KIS community doen tal van partijen mee aan dit platform.

 

Neem eens een kijkje op de KIS-website en laat je inspireren!

reCAPTCHA is required.