NEJA.nl plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   X
 menu

Op deze inspiratiepagina wil KeTJAA professionals de gelegenheid geven elkaar te inspireren en door anderen geïnspireerd te worden. Naast berichten van de KeTJAA-partners, kan jij ook hieronder jouw bericht, tip of waardevolle link aan ons sturen. 

Werkplaatsen Jeugdjournaal

KeTJAA is een van de 12 Regionale Kenniswerkplaatsen Jeugd. In dit Werkplaatsen Jeugdjournaal lees je wat er zoal in andere werkplaatsen gebeurt.

Bijeenkomst ‘COVID’s impact on our youth’

Op maandag 10 oktober vindt in Pakhuis de Zwijger een bijeenkomst plaats over de impact van COVID op jongeren, georganiseerd door Thrive Amsterdam Mentaal Gezond (GGD/Gemeente Amsterdam) en MIND US. Tijdens de avond wordt stil gestaan bij lokale initiatieven en internationale voorbeelden om de mentale gezondheid van jongeren te versterken. De bijeenkomst kan ook online worden gevolgd en is in het Engels.

 

Eindsymposium Werkplaats Sociaal Domein Noord-Holland 2020-2022

Op donderdag 17 november organiseert de werkplaats Sociaal Domein Noord-Holland (Kennisplatform Sociaal Domein Noord-Holland) een symposium. Tijdens deze bijeenkomst deelt de werkplaats de uitkomsten van 3 jaar praktijkonderzoek- en ontwikkeling over het onderwerp empowerment. De onderzoekers laten zien wat nodig is om empowerment te realiseren. Hoe doe je dat in partnerschap met bijvoorbeeld professionals, gemeenten, bewoners

of ervaringsdeskundigen? Hoe zorg je dat je de context van vraagstukken en casuïstiek niet uit het oog verliest? Wat leren jongeren ons over empowerment? Wat voor reflectie is er nodig als je meer collectief wil werken? En hoe maak je individuele signalen over sociaal onrecht collectief?

 

Meer informatie is te vinden op de site van het kennisplatform.

Verslag Werkplaats 14 april 2022

Op 14 april 2022 wisselden we in een gemixt gezelschap van jongeren, professionals die met jongeren werken, ambtenaren, onderzoekers uit over

goede informatievoorziening aan jongeren.

Het verslag kun je HIER vinden.

 

Volgende werkplaatsbijeenkomst: save-the-date

Op 15 september 2022 in de middag vindt de volgende werkplaatsbijeenkomst plaats. Deze zal gaan over coaching aan jongeren. Reserveer de tijd alvast in je agenda. Meer informatie en een uitnodiging wordt nog verzonden door de HvA, die deze werkplaats organiseert.

Kennisplatform Inclusief Samenleven (KIS)

Kennisplatform Inclusief Samenleven (KIS) wil een fundamentele bijdrage te leveren aan een pluriforme en stabiele samenleving. De onderwerpkeuze bepaalt het platform door eigen kennis en inzicht én door de kennisbehoefte vanuit het werkveld en de samenleving.

In de KIS community doen tal van partijen mee aan dit platform.

 

Neem eens een kijkje op de KIS-website en laat je inspireren!

Projecten lectoraat Empowerment en Professionalisering

In 2021 heeft het lectoraat Empowerment en Professionalisering van InHolland samen met hun partners weer mooie projecten in Noord-Holland mogen doen. We vinden het belangrijk om deze zo breed mogelijk zichtbaar te maken.

Met veel plezier laten zij u HIER een selectie uit de projecten zien.

 

Heeft u naar aanleiding hiervan opmerkingen, of wilt u samen met ons vraagstukken uit de praktijk oppakken, neem dan contact op met onze programma-coördinator Tineke.deWit@inholland.nl.

 

Speelruimte voor identiteit

Het boek ‘Speelruimte voor identiteit. Samenwerken aan veerkrachtige identiteitsvorming van jongeren’, geschreven door Stijn Sieckelinck (HvA) en Femke Kaulingfreks (InHolland) is sinds eind januari 2022 beschikbaar. Hoe kan je jongeren helpen een veerkrachtige identiteit te ontwikkelen in een context van polarisatie en vervreemding? Dit boek portretteert zes pedagogische praktijken waarin deze uitdaging samen met jongeren wordt opgepakt.

www.aup.nl/en/book/9789463723244/speelruimte-voor-identiteit

reCAPTCHA is required.