NEJA.nl plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   X
 menu

Op deze inspiratiepagina wil KeTJAA professionals de gelegenheid geven elkaar te inspireren en door anderen geïnspireerd te worden. Naast berichten van de KeTJAA-partners, kan jij ook hieronder jouw bericht, tip of waardevolle link aan ons sturen. 

SAVE THE DATES

 • Actualiteitencollege 50 jaar Jeugdstelsel, wat nu?
  • Donderdag 15 september, 14.30 – 16.30, LIVE bij Inholland in Haarlem. Meld je hier alvast aan.
 • Eindsymposium Werkplaats Sociaal Domein Noord-Holland 2020 – 2022
  • Donderdag 17 november, 11.45 – 16.30 uur, LIVE in Haarlem, locatie volgt. Meld je hier alvast aan.

 

De zomer staat voor de deur. Voordat we allemaal van de zon en vrije tijd gaan genieten, willen we u graag alvast attent maken op twee evenementen die wij in het najaar organiseren. De “echte” uitnodigingen volgen nog, maar hier alvast de SAVE THE DATES. Deelname is kosteloos.

 

 • Actualiteitencollege 50 jaar Jeugdstelsel, wat nu?

Staatssecretaris Jeugd en Preventie Maarten van Ooijen werkt aan een aantal wijzigingen in het jeugdstelsel. In dit actualiteitencollege aandacht voor de stand van zaken en de historie van de inrichting van het jeugdstelsel. Hoofdspreker is Sharon Stellaard die eind dit jaar op dit onderwerp gaat promoveren. Tevens nodigen wij een aantal sprekers uit die op haar verhaal reflecteren. Nadere informatie volgt.

  • Donderdag 15 september, 14.30 – 16.30, LIVE bij Inholland in Haarlem. Meld je hier alvast aan:

 

 • Eindsymposium Werkplaats Sociaal Domein 2020 – 2022
  In de afgelopen drie jaar hebben we in de Werkplaats Sociaal Domein Noord-Holland veel kennis opgedaan over hoe professionals in deze turbulente tijden hun belangrijke vak kunnen uitoefenen, aansluitend bij de vraagstukken die leven in het sociaal domein in Noord-Holland.

Een van de belangrijke dingen die we met elkaar geleerd hebben is context-sensitief werken. Wij gaan in het voorjaar van 2023 hier een (onderwijs-)boek over uitgeven in samenwerking met uitgeverij Coutinho. Tijdens dit Eindsymposium zullen we alvast thematiek uit dit boek behandelen, zoals inclusie en uitsluiting, sociale reflexiviteit, kansengelijkheid, leefstijl, veerkracht en community building. Vanzelfsprekend krijgen ook geleerde lessen uit onze andere programma’s en onderzoeken aandacht, o.a. de Regionale Kenniswerkplaats Jeugd Noord-Holland. Nadere informatie volgt.

  • Donderdag 17 november, 11.45 – 16.30 uur, LIVE in Haarlem, locatie volgt. Meld je hier alvast aan.

 

Verslag Werkplaats 14 april 2022

Op 14 april 2022 wisselden we in een gemixt gezelschap van jongeren, professionals die met jongeren werken, ambtenaren, onderzoekers uit over

goede informatievoorziening aan jongeren.

Het verslag kun je HIER vinden.

 

Volgende werkplaatsbijeenkomst: save-the-date

Op 15 september 2022 in de middag vindt de volgende werkplaatsbijeenkomst plaats. Deze zal gaan over coaching aan jongeren. Reserveer de tijd alvast in je agenda. Meer informatie en een uitnodiging wordt nog verzonden door de HvA, die deze werkplaats organiseert.

Kennisplatform Inclusief Samenleven (KIS)

Kennisplatform Inclusief Samenleven (KIS) wil een fundamentele bijdrage te leveren aan een pluriforme en stabiele samenleving. De onderwerpkeuze bepaalt het platform door eigen kennis en inzicht én door de kennisbehoefte vanuit het werkveld en de samenleving.

In de KIS community doen tal van partijen mee aan dit platform.

 

Neem eens een kijkje op de KIS-website en laat je inspireren!

Projecten lectoraat Empowerment en Professionalisering

In 2021 heeft het lectoraat Empowerment en Professionalisering van InHolland samen met hun partners weer mooie projecten in Noord-Holland mogen doen. We vinden het belangrijk om deze zo breed mogelijk zichtbaar te maken.

Met veel plezier laten zij u HIER een selectie uit de projecten zien.

 

Heeft u naar aanleiding hiervan opmerkingen, of wilt u samen met ons vraagstukken uit de praktijk oppakken, neem dan contact op met onze programma-coördinator Tineke.deWit@inholland.nl.

 

Speelruimte voor identiteit

Het boek ‘Speelruimte voor identiteit. Samenwerken aan veerkrachtige identiteitsvorming van jongeren’, geschreven door Stijn Sieckelinck (HvA) en Femke Kaulingfreks (InHolland) is sinds eind januari 2022 beschikbaar. Hoe kan je jongeren helpen een veerkrachtige identiteit te ontwikkelen in een context van polarisatie en vervreemding? Dit boek portretteert zes pedagogische praktijken waarin deze uitdaging samen met jongeren wordt opgepakt.

www.aup.nl/en/book/9789463723244/speelruimte-voor-identiteit

reCAPTCHA is required.