NEJA.nl plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   X

NEJA-Conferentie 2023 – Tafelgesprekken

Hier vind je alle Tafelgesprekken van de NEJA-Conferentie 2023.

 

RONDE 1(13:30 – 14:15)

 

T1.1 Gebiedsgericht samenwerken: een hele opgave! – Lonneke op der Heijde (Levvel) & Nicolette Kossen (OKT A’dam) (Max. 10 pers.)

Dichtbij kinderen en gezinnen zijn en hen de best passende specialistische jeugdhulp bieden. We zijn daar waar het nodig is. Waar gezinnen wonen, waar kinderen naar school gaan en naar hun sportclub gaan. Wil je weten hoe de Ouder- en Kindteams, Gecertificeerde Instellingen, Kernpartners HSJH dit in afstemming met de Buurtteams en anderen vormgeven en waar ze tegenaan lopen? Sluit je dan aan bij het tafelgesprek en denk mee hoe gebiedsgericht samenwerken verder te brengen. 

 

T1.2 TTTT

TTTT

 

RONDE 2 (14:30 – 15:15)

 

T2.1 Hoe een academische werkplaats moet helpen om tot betere gezinsgerichte zorg te komen – Hinke Gijzel (Arkin) & Agnes Zegwaard (Arkin Jeugd) (Max. 10 pers.)

Het Amsterdam UMC, Levvel en Arkin hebben de nieuwe Academische Werkplaats “GEZIeN: gezinsgericht werken aan mentale gezondheid” opgericht. Met als doel tot betere integrale zorg te komen voor gezinnen met meerdere hulpvragen. Een belangrijke stap is het opzetten van een onderzoeksagenda. Die moet aansluiten op de kennisvragen van de praktijk. Denk jij graag mee over belangrijke integrale thema’s die verdiept moeten worden door middel van onderzoek? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! 

 

T2.2 Methodiek ter preventie van radicalisering en extremisme met vaders – Abdellah Mehraz & Zina Jorna (Trias Pedagogica) (Max. 10 pers.)

Rechts- en anti-overheidsextremisme neemt de laatste jaren toe. Daarom krijgen deze steeds meer aandacht in beleid. Trias Pedagogica draagt hiertoe bij door haar huidige methodiek ter preventie van radicalisering (volgens het ISS is deze methodiek een koploper in Europa) aan te passen aan ouders zonder migratieachtergrond. Hiervoor hebben wij een veldonderzoek gedaan. Graag delen wij met jullie de resultaten van het onderzoek en gaan we hierover met jullie in gesprek. 

 

RONDE 3 (15:45 – 16:30)

 

T3.1 Aanvullende methode IFA – Karin Schaafsma & Mechteld Bontes (Levvel) (Max. 10 pers.)

Delinquente jongeren begaan steeds jonger hun eerste delict en dat delict wordt ook steeds ernstiger. Dit stelt de jeugdhulp voor nieuwe vragen. De Intensieve Forensische Aanpak (IFA) werkt goed bij jongeren van 16 jaar en ouder, maar minder goed bij deze jongere kinderen. In multidisciplinair verband ontwikkelde Levvel de module ‘IFA Jong’ voor jongeren van 11 tot 16. We vertellen daar iets over en gaan graag met jullie in gesprek over de gekozen ontwikkelrichting. 

 

T3.2 THUIS in intensieve gezinsbehandeling! – Sanne Högemann & Aisia Wielkens (Arkin Jeugd) (Max. 10 pers.)

Volgt